Nyheter

Flicka smittad av fågelinfluensa

Ecuador • Publicerad 11 januari 2023
I november upptäcktes ett utbrott av fågelinfluensa hos en besättning i Ecuador. Nu rapporteras en nioårig flicka ha smittats. Arkivbild.
I november upptäcktes ett utbrott av fågelinfluensa hos en besättning i Ecuador. Nu rapporteras en nioårig flicka ha smittats. Arkivbild.Foto: B.K Bangash/AP/TT

En nioårig flicka i Ecuador har smittats av fågelinfluensa, enligt landets hälsodepartement.

Departementet skriver i ett uttalande att flickan, hemmahörande i Bolivarprovinsen, är det första konstaterade fallet i landet där en människa smittats av influnsa A-H5 (fågelinfluensa).

"Vi antar att infektionen överfördes genom direktkontakt med fåglar som bär på viruset", skriver hälsodepartementet och poängterar att inga andra människor rapporterats smittade än så länge.

I slutet av november 2022 utlyste Ecuador ett 90-dagars hälsonödläge efter det att ett utbrott av fågelinfluensa upptäckt hos en fågelbesättning i Cotopaxiprovinsen som gränsar till Bolivarprovinsen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.