Annons
Nyheter

Flicka utsatt för våldtäktsförsök

Brott • Publicerad 15 juni 2022
En flicka blev under onsdagen utsatt för ett våldtäktsförsök i Kungsbacka. Arkivbild.
En flicka blev under onsdagen utsatt för ett våldtäktsförsök i Kungsbacka. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En flicka i 12-årsåldern blev utsatt för ett våldtäktsförsök i Kungsbacka vid lunchtid på onsdagen. Flickan var på väg hem längs en cykelväg när en man ofredade henne sexuellt, skriver polisen på sin hemsida.

– Han försöker sedan dra med sig flickan men hon lyckas lyckligtvis slita sig loss och lämnar platsen och vi blir larmade dit, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen.

Annons

Flickan ska inte ha behövt vård av ambulans.

– Jag har inga uppgifter om fysiska skador, men det är naturligtvis en fruktansvärd händelse att råka ut för.

En förundersökning om försök till grov våldtäkt har nu inletts. Polisen har under eftermiddagen bland annat sökt med hund kring brottsplatsen och genomfört dörrknackningar i området. Ingen är misstänkt eller gripen i nuläget.

– Vi söker tips och iakttagelser så är det någon som har sett eller hört någonting som kan ta utredningen ett steg närmre att gripa och lagföra någon för detta så är vi naturligtvis tacksamma för det, säger Fredrik Svedemyr.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons