Annons
Nyheter

Surt på Wall Street inför inflationsrapport

Börs • Publicerad 12 juli 2022
Flygbolagen hörde till dagens vinnare i New York. De stora indexen backade. Arkivbild.
Flygbolagen hörde till dagens vinnare i New York. De stora indexen backade. Arkivbild.Foto: John Minchillo/AP/TT

De stora börsindexen i USA stängde på minus på tisdagen efter att ha backat ordentligt mot slutet av av handelsdagen. Under onsdagen kommer nya inflationssiffror gällande USA, något som påverkade börshumöret.

Flygbolagen tillhörde vinnarna efter att American Airlines gjort en omvänd vinstvarning. Bolaget uppgav att andra kvartalets intäkter preliminärt är upp 12 procent jämfört med samma period 2019, innan pandemin bröt ut. Aktien rusade 10 procent och drog med sig flera av konkurrenterna i branschen.

Annons

Twitter tog revansch efter turbulensen runt Tesla-vd:n Elon Musks avbrutna uppköp. Aktien steg cirka 3,5 procent.

Oljepriset har gått ned drastiskt och det fick energisektorn att dala, branschindex gick ned runt 2 procent och de stora oljebolagen föll med liknande siffror.

Dow Jones industriindex sjönk 0,6 procent, S&P 500 var ned 0,9 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex tappade 1,0 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons