Annons

Över ettusen coronadöda i Italien

Antalet människor som dött i Italien efter att ha smittats av coronaviruset har överstigit ettusen..
Ytterligare flera tusen smittade personer har upptäckts.
Italien • Publicerad 12 mars 2020
Flygplatsen Ciampino och en terminal på Roms största flygplats Fiumicino stängs med anledning av coronaviruset. Arkivbild.
Flygplatsen Ciampino och en terminal på Roms största flygplats Fiumicino stängs med anledning av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Cecilia Fabiano/AP/TT

Totalt 1 016 personer avlidit till följd av smittan i Italien, som fortsatt är Europas värst drabbade land.

Myndigheterna har diagnostiserat ytterligare över 2 500 personer och det totala antalet bekräftade fall skrivs nu till drygt 15 000. Av dem har hittills 1 258 personer tillfrisknat.

Annons

Tidigare under torsdagen sade premiärminister Giuseppe Conte att han är övertygad om att man kommer att lyckas begränsa smittan.

– I morgon kommer vi inte bara bli beundrade, vi kommer att hållas fram som ett positivt exempel på ett land. . . som lyckades besegra den här pandemin, sade han.

Flygplats stängd

Myndigheterna har därtill beslutat att stänga flygplatsen Ciampino, som är den mindre av Roms två flygplatser för passagerarflyg.

På den större flygplatsen Fiumicino stängs en terminal nästa vecka. Orsaken till båda stängningarna är att många flygbolag ställt in avgångar till Italien på grund av utbrottet av coronaviruset.

Ciampino stänger vid midnatt på fredagen och terminal 1 på Fiumicino stänger på tisdag, uppger en talesperson för bolaget ADR som driver båda flygplatserna.

Fraktflyg kommer fortfarande att använda Ciampino, som i vanliga fall används av många lågprisbolag.

Köer i alppasset

Österrike införde i onsdags gränskontroller mot Italien. I det vältrafikerade Brennerpasset har det under torsdagen bildats upp emot åtta mil långa köer. Italien kräver att Österrike tar bort kontrollerna och har begärt att EU-kommissionen ska ingripa.

"Vi förväntar oss att Österrike återgår till det normala i kväll, eftersom åtgärderna som vidtagits är helt obefogade", säger Italiens transportminister Paola De Micheli i ett skriftligt uttalande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons