Annons

Folksam ger rött kort åt spelaktier

Ekonomi • Publicerad 12 mars 2020
Folksam ger rött kort åt spelsektorn. På bilden är det Borussia Dortmunds Emre Can som får detsamma i samband med veckans Champions league-match mellan PSG och Dortmund.
Folksam ger rött kort åt spelsektorn. På bilden är det Borussia Dortmunds Emre Can som får detsamma i samband med veckans Champions league-match mellan PSG och Dortmund.Foto: AP/TT

Folksams kapitalförvaltning väljer att nobba investeringar i spelbolag. I ett pressmeddelande skriver man att innehav i spelbolag avyttrats under inledningen av 2020.

"Vi kan inte hävda att investeringar i den här typen av verksamheter följer vår vision. Dessutom skulle nödvändiga åtgärder kräva alltför omfattande arbete för oss som ägare och vi är inte ens säkra på att åtgärder kan garantera en förbättring av problemen", säger Emilie Westholm, chef vid ansvarsfullt ägande hos Folksam i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons