Annons

Föräldrapar häktat för övergrepp mot barn

Danmark • Publicerad 1 maj 2019
Ett danskt föräldrapar häktas misstänkt för sexuella övergrepp mot och misshandel av sina barn. Arkivbild av byretten i Köpenhamn.
Ett danskt föräldrapar häktas misstänkt för sexuella övergrepp mot och misshandel av sina barn. Arkivbild av byretten i Köpenhamn.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett medelålders föräldrapar har häktats i Danmark misstänkta för att ha förgripit sig sexuellt på sina barn i flera års tid.

Tre barn – två flickor och en pojke, samtliga under elva år gamla – är parets gemensamma. Ett fjärde barn, en 16-årig pojke, är kvinnans son.

Annons

Enligt åklagarens framställan har den 50-årige mannen våldtagit samtliga fyra barn, medan den 45-åriga kvinnan har våldtagit de två pojkarna. Paret misstänks därmed för våldtäkt och incest, samt för att ha misshandlat barnen, i bostaden på Amager utanför Köpenhamn.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Mannen och kvinnan hävdade via sin försvarsadvokat sin oskuld, men gjorde inga andra yttranden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons