Annons

Föräldrar misstänks ha fört bort pojke

Brott • Publicerad 10 mars 2020
Föräldrarna till en sjuårig pojke har häktats i sin frånvaro av Lunds tingsrätt. De är misstänkta för egenmäktighet med barn – pojken försvann från sitt familjehem den 5 januari. Arkivbild.
Föräldrarna till en sjuårig pojke har häktats i sin frånvaro av Lunds tingsrätt. De är misstänkta för egenmäktighet med barn – pojken försvann från sitt familjehem den 5 januari. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Föräldrarna till en sjuårig pojke i Skåne har häktats i sin frånvaro och kommer att begäras internationellt efterlysta. De misstänks ha fört bort sitt eget barn, som var omhändertaget i ett familjehem efter beslut i både förvaltningsrätten och kammarrätten. Pojken är försvunnen sedan den 5 januari.

– En bil dök upp hos familjehemmet och ur hoppade en kvinna som jag utgår från är mamman. Hon tog barnet in i bilen och så körde de iväg, säger åklagare Ingegerd Jigin till HD/Sydsvenskan.

Annons

Pojken omhändertogs efter flera orosanmälningar till Landskrona kommun. Båda föräldrarna bedöms ha ett missbruk sedan en längre tid, familjen är bostadslös och har inte kunnat uppge någon inkomst utöver barnbidrag. Mamman är också dömd för ringa stöld sedan hon stulit i en butik då hon hade pojken med sig. Socialtjänsten kom fram till att pojken levt i en otrygg miljö.

Föräldrarna misstänks ha fört barnet till Danmark, där familjen har släktingar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons