Annons

Företagsledare vill ge bättre svar om EU

EU • Publicerad 8 maj 2019
Carl-Henric Svanberg, styrelseordförande i AB Volvo och ordförande i den europeiska företagsorganisationen ERT, skriver debattartikel om EU tillsammans med fyra andra storföretagsledare. Arkivbild
Carl-Henric Svanberg, styrelseordförande i AB Volvo och ordförande i den europeiska företagsorganisationen ERT, skriver debattartikel om EU tillsammans med fyra andra storföretagsledare. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery / TT

EU står inför ett vägval och de värderingar som har utgjort kärnan i den europeiska gemenskapen är hotade. Fem svenska företagsledare skriver i Dagens Nyheter att de är djupt oroade över den utvecklingen.

"Vi som förespråkar ett öppet och integrerat Europa måste ge bättre svar på varför EU behövs och hur vi skapar ett EU där alla är inkluderade och får del av den positiva utvecklingen", skriver de.

Annons

Carl-Henrik Svanberg (AB Volvo), Jacob Wallenberg (Investor), Leif Johansson (Astra Zeneca) Börje Ekholm (Ericsson) och Martin Lundstedt (AB Volvo) skriver att de som medlemmar den europeiska företagsorganisationen ERT lovar att öka sina investeringar i Europa.

Klimatförändringar, migration och den digitala omvandlingen är några exempel på utmaningar som kräver ett stärkt europeiskt samarbete, skriver de.

"Vi måste återigen visa Europas medborgare att samarbete mellan fria och öppna samhällen, inte isolationism, är bästa vägen för att säkra fred och välstånd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons