Annons

Författare skippar Sverigebesök av coronaoro

Litteratur • Publicerad 9 mars 2020
Amerikanske författaren Jonathan Safran Foer skippar Sverige på grund av coronaoro. Arkivbild.
Amerikanske författaren Jonathan Safran Foer skippar Sverige på grund av coronaoro. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson / TT

Den amerikanske författaren Jonathan Safran Foer, som bland annat har skrivit böckerna "Här är jag", "Extremt högt och otroligt nära" och "Äta djur", skippar ett planerat besök i Sverige med anledning av coronavirusets spridning.

Safran Foer skulle ha besökt årets Littfest i Umeå och pratat om sin nya bok "Det är vi som är klimatet", men ställer in sin resa till Sverige då han med hänsyn till sina barn inte kan riskera att fastna i en eventuell karantän i Europa, meddelar Norstedts förlag.

Littfest räknas som en av Sveriges största litteraturfestivaler och äger i år rum i Umeå Folkets hus 12–14 mars. Andra författare som gästar årets festival är bland andra Bart Moeyaert, Vigdis Hjorth, Marit Kapla, Mirja Unge och Annika Norlin.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons