Annons

Förgrep sig på barnbarnet – döms till fängelse

Brott • Publicerad 7 september 2019
De flesta av övergreppen skedde när flickan skulle sova i farföräldrarnas säng. Arkivbild.
De flesta av övergreppen skedde när flickan skulle sova i farföräldrarnas säng. Arkivbild.Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

En man i 80-årsåldern har dömts till fängelse för grovt sexuellt övergrepp mot sitt barnbarn, rapporterar . De flesta av övergreppen skedde när flickan, som är i tioårsåldern, låg i sängen mellan sin farmor och farfar för att sova.

Tingrätten anser att flickan varit trovärdig när hon berättat att hennes farfar rört vid henne och hållit fast hennes händer när hon sagt "nej" och försökt att värja sig från hans händer. Farmodern ska ha sovit när övergreppen skedde.

Rätten menar att mannens handlingar inte varit jämförbara med samlag och han döms därför inte för våldtäkt, men att det rör sig om ett grovt brott då han är närstående till flickan. Mannen som kommer från Västsverige döms till fängelse i ett år och tre månader, han ska även betala skadestånd till flickan. Farfadern nekar till brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons