Annons

Förhandling mot Ola Bini inställd igen

Brott • Publicerad 4 mars 2020
Den svenske programmeraren Ola Bini misstänks för dataintrång i Ecuador.
Den svenske programmeraren Ola Bini misstänks för dataintrång i Ecuador.Foto: Dolores Ochoa

Domstolsförhandlingen i Quito i Ecuador mot den svenske programmeraren Ola Bini som skulle ha ägt rum på torsdag har ställts in.

Det berättar Ola Binis pappa Dag Gustafsson för TT.

Annons

Svensken var kallad till en förberedande domstolsförhandling där en domare ska värdera åklagarens bevisning mot försvarets och därifrån ta ställning till ifall det finns skäl nog att driva åtalet till rättegång.

Enligt Dag Gustafsson har de inte fått veta varför förhandlingen ställts in. Samma sak har hänt två gånger tidigare. En första planerad förhandling i oktober förra året ställdes in på grund av oroligheter i Ecuador.

Förhandlingsdatumet är nu framflyttat till den 17 mars.

Bini, som är en bekant till Wikileaksgrundaren Julian Assange, misstänks för dataintrång. Han greps i april förra året och satt häktad i Ecuador tills i juni. Han är sedan dess belagd med reseförbud.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons