Annons

Forskare gripen för dåden i Sri Lanka

Sri Lanka • Publicerad 12 maj 2019
En soldat utanför en katolsk kyrka i Colombo där en allmän gudstjänst firas för första gången sedan dåden på påskdagen.
En soldat utanför en katolsk kyrka i Colombo där en allmän gudstjänst firas för första gången sedan dåden på påskdagen.Foto: Eranga Jayawardena/AP/TT

Ytterligare en person har gripits misstänkt för inblandning i dåden i Sri Lanka i påskas. Det handlar om en forskare som tros ha haft kopplingar till den lokala extremiströrelsen NTJ:s grundare Zahran Hashim, som regeringen tror har legat bakom bombningarna.

"Information har framkommit om att den gripne misstänkte har haft nära band till Zahran och har skött finansiella transaktioner", skriver polisen i ett uttalande.

Annons

Polisen misstänker att den gripne mannen även varit inblandad i träning för självmordsbombarna som attackerade hotell och kyrkor. Fler än 250 människor dödades i dåden.

Under söndagen hålls de första gudstjänsterna i katolska kyrkor efter attacken, med beväpnade soldater utanför.

De senaste veckorna har kyrkorna hållits stängda för allmänheten och gudstjänster har i stället tv-sänts av säkerhetsskäl.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons