Annons

Förskola håller öppet trots kommunförbud

SKOLA • Publicerad 6 mars 2020
En förskola i Göteborg håller öppet, trots att kommunen beslutat om verksamhetsförbud. Arkivbild.
En förskola i Göteborg håller öppet, trots att kommunen beslutat om verksamhetsförbud. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

En förskola i Göteborg fortsätter driva sin verksamhet trots förbud, rapporterar Dagens Nyheter som har besökt förskolan i stadsdelen Angered. Förra veckan fattade Göteborgs stad beslut om ett tillfälligt verksamhetsförbud för den fristående förskolan där ett 70-tal barn är inskrivna.

Beslutet grundar sig bland annat i att personer i förskolans ledning och styrelse har nära koppling till våldsbejakande extremism och en religiös förening som av myndigheterna inte bedöms inte stå för demokratiska värderingar.

Annons

Göteborg stad har letat fram en ersättningslokal för en del av de berörda barnen, men vid inskrivningen i måndags kom ingen dit.

– Att ingen förälder satt upp sig på kö hos oss kan bero på att de fått besked om att huvudmannen skulle fortsätta hålla öppet även efter att vi stängt av tillförseln av pengar, säger Elisabet Nord, som är förskoleförvaltningens chef, till DN.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons