Annons
Nyheter

Förskoleanställd häktad för grov våldtäkt

Brott • Publicerad 14 juli 2020
Den anställda på en kommunal förskola misstänks för grov våldtäkt mot barn.
Den anställda på en kommunal förskola misstänks för grov våldtäkt mot barn.Foto: Claudio Bresciani / TT

En anställd på en kommunal förskola i Falkenberg häktades i slutet av juni misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn. Nu växer utredningen och personen omhäktas misstänkt för grov våldtäkt mot barn, uppger lokala medier.

Samtidigt misstänks personen för sexuellt ofredande mot ett annat barn. Polisen utreder om flera barn kan ha blivit utsatta.

Annons

– Det vet vi inte. De här barnen är allt mellan ett och fyra år gamla och barnen behöver ett språk för att kunna berätta. Vi jobbar såklart med att utreda om fler barn eventuellt kan ha blivit utsatta, säger förundersökningsledare Inger Ohlsson till Hallands Nyheter.

I samband med den första häktningen stängdes den anställda av från sitt jobb och erkände, via sin advokat, brott. Nu nekar gärningspersonen till alla anklagelser.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons