Annons
Nyheter

Försökte köra ifrån polisen - prejades av vägen

När polisen skulle göra en fordonskontroll valde föraren av bilen att smita från polisen. En jakt uppstod som slutade med att polisen fick preja bilen av vägen.
Kristianstad • Publicerad 19 oktober 2019

Strax innan 2-tiden natten till lördagen får en polispatrull syn på en bil som framfördes underligt. De väljer att stoppa bilen för en allmän fordonskontroll. Föraren av bilen försöker då smita från polisen och en biljakt inleds i centrala Kristianstad.

– Vi kör efter bilen genom centrala stan och bilen kör riktigt vårdslöst. Föraren kör mot rött ljus, rammar en lyktstolpe och fortsätter färden. Sedan kör föraren ner på en cykel- och gångväg i ett sista försöka att skaka av oss, säger Peter Frostlund, inre stationsbefäl vid Kristianstadspolisen.

Annons

När polisen börjar inse faran med att köra på en cykel- och gångväg väljer man att preja bilen av vägen. Jakten ska då ha pågått i nästan tio minuter.

– När vi väl fått stopp på bilen är det tre yngre killar som är kända för oss sedan tidigare, säger Peter Frostlund.

Männen grips på plats och förs till polisstationen. Föraren som saknade körkort är nu misstänkt för bland annat grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt drograttfylleri. De två passagerarna samt föraren misstänks för ringa narkotikabrott. Samtliga tre är i övre tonåren.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons