Annons
Nyheter

Försökte skjuta poliser med deras eget vapen

Brott • Publicerad 10 juli 2020
En man i 20-årsåldern åtalas vid Uddevalla tingsrätt för bland annat försök till mord på två poliser. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern åtalas vid Uddevalla tingsrätt för bland annat försök till mord på två poliser. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En man i 20-årsåldern åtalas vid Uddevalla tingsrätt för bland annat försök till mord på två poliser.

Dramat utspelade sig i slutet på maj i närheten av Stenungsund i Bohuslän. Mannen kom i bråk med en annan man och gjorde åverkan på hans bil.

Annons

– Skadegörelsen på bilen gjorde att polisen kallades till platsen, säger kammaråklagare Johan Fröjelin till TT.

När polisen anlänt lyckades den 20-årige mannen rycka åt sig tjänstepistolen från en av poliserna och avlossade sex skott i riktning mot de två poliserna och ytterligare en person i närheten. Ingen av kulorna träffade personerna men splitter från antingen kulor eller stenunderlaget kom att orsaka smärta, sårskada och blodvite.

Nu åtalas mannen för försök till mord, skadegörelse och grovt vapenbrott. Vapenbrottet betraktas som grovt då han skjutit mot poliser i tjänst. Åklagaren begär också att mannen ska utvisas ur landet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons