Annons

Första coronadödsfallet i Syrien

Coronaviruset • Publicerad 29 mars 2020
En buss desinficeras i storstaden Aleppo i Syrien. Bilden kommer från statliga nyhetsbyrån Sana. Arkivbild.
En buss desinficeras i storstaden Aleppo i Syrien. Bilden kommer från statliga nyhetsbyrån Sana. Arkivbild.Foto: Sana via AP/TT

Det första officiellt bekräftade dödsfallet i covid-19 har rapporterats i Syrien. Kvinnan avled strax efter ankomsten till ett sjukhus, meddelar hälsodepartementet enligt statliga nyhetsbyrån Sana.

Humanitära organisationer har varnat för en katastrof om coronaviruset får spridning i det krigshärjade landet.

Annons

Minst nio fall av smittan har konstaterats i Syrien, enligt officiella uppgifter. Sjukhuskällor har dock larmat om att fallen är fler.

Reserestriktioner har införts och skolor har stängts för att begränsa smittspridning.

President Bashar al-Assad diskuterade coronautbrottet på telefon med Abu Dhabis kronprins Mohammad bin Zayid Al Nahyan i fredags. Det var första gången de två talades vid sedan kriget i Syrien bröt ut 2011.

– Jag försäkrade honom om Förenade arabemiratens stöd och dess vilja att hjälpa det syriska folket, kommenterade kronprinsen samtalet för Abu Dhabis officiella nyhetsbyrå.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons