Annons
Nyheter

Eneroth kallar till sig Trafikverket

Tågresenärer har drabbats av många förseningar under sommaren. Nu kallar infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till sig Trafikverket och tågoperatörerna, rapporterar .
Trafik • Publicerad 12 augusti 2022
Fortsatta tågproblem är att vänta till hösten. Arkivbild.
Fortsatta tågproblem är att vänta till hösten. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

– Naturligtvis är det inte acceptabelt om inte Trafikverket i sin planering kan klara förutsättningarna eller att tågoperatörerna inte klarar personalförsörjningen, säger Eneroth till Ekot.

De ovanligt många banarbetena innebär att det finns en risk för att problemen kan fortsätta i höst, uppger Trafikverket.

Annons

Trafikverket ska egentligen tillhandahålla en plan för hur tågen går under ett banarbete 18 veckor veckor i förväg. I dagsläget har man endast en framförhållning på två–fem veckor för en viss del av trafiken, vilket i sin tur påverkar tågbolagens möjligheter att sälja biljetter till sina resor.

– Det här är så klart något vi jobbar intensivt för att förbättra, säger Mikael Eriksson, marknadschef på Trafikverket, till radion.

Enligt Trafikverket är det cirka tio procent av tågtrafiken som berörs av den kortare framförhållningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons