Annons
Nyheter

Förväntningar på stigande bopriser mattas av

Ekonomi • Publicerad 7 december 2020
SEB:s Boprisindikator minskar med fem enheter i december. Arkivbild.
SEB:s Boprisindikator minskar med fem enheter i december. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Andelen hushåll som tror på stigande bostadspriser minskar med fem procentenheter i december, till 59 procent, jämfört med förra månaden. Det visar SEB:s undersökning Boprisindikatorn.

Andelen hushåll som tror på sjunkande priser det kommande året uppgår till nio procent, samma som förra månaden. Andelen som tror på oförändrade priset ökar med tre procentenheter till 23 procent.

Annons

Boprisindikatorn, som visar skillnaden mellan de som tror på stigande priser och de som tror på sjunkande priser, har gått ner med fem enheter och ligger nu på 50.

"Boprisförväntningarna bromsar in något då den andra vågen av smittspridning har skapat ny osäkerhet kring både den medicinska och den ekonomiska utvecklingen. Samtidigt är inbromsningen måttlig och vi ser ännu ingenting av den dramatik som rådde i våras då den första vågens smittspridning skapade rekordstora svängningar i Boprisindikatorn," säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons