Annons
Nyheter

Förvirrat kring tågbolagens trängsel

Coronaviruset • Publicerad 13 juli 2020
Trängseln har ökat på landets tåg enligt flera resenärer, rapporterar flera medier. Arkivbild.
Trängseln har ökat på landets tåg enligt flera resenärer, rapporterar flera medier. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det har varit stor trängsel på landets tåg, rapporterar flera medier. Resenärer vittnar om att de fått sitta nära andra resenärer de inte åkt i sällskap med.

Under våren fanns möjligheten hos bland annat SJ att boka platser på tågresan så man slapp sitta bredvid en okänd människa, för att minska smittspridningen. Den 1 juli lättade SJ på rekommendationerna.

Annons

– Vi har mött en del klagomål, men jag vill förtydliga att vi har haft flera nära dialoger med Folkhälsomyndigheten som har godkänt det här, förklarar Simon Hermansson, presskommunikatör på SJ till Dagens Nyheter.

Men när DN kontaktar Folkhälsomyndigheten om dialogen med tågoperatören reagerar man med förvåning. Varken generalsekreterare Johan Carlson eller chefsjurist Bitte Bråstad känner till att någon dialog med SJ har ägt rum i frågan.

FHM uppger till tidningen att de ser en ökad smittorisk vid både kortare och längre tågresor och menar att tågbolag borde hitta bättre lösningar.

– Vi får prata med SJ. Jag åkte faktiskt tåg i går, då var det mycket folk på och ärligt talat så var det lite obehagligt, säger Johan Carlson till DN.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons