GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Frankrike ska trampa sig in i återöppnandet

Franska myndigheter vill att så många invånare som möjligt börjar cykla för att undvika smittspridning i trängseln i kollektivtrafiken när samhället börjar öppna upp igen inom kort.
Nu får varje fransman motsvarande drygt 530 kronor till cykelreparationer av staten.
Frankrike • Publicerad 30 april 2020
En kvinna på cykel på en glest trafikerad gata i Frankrikes huvudstad Paris.
En kvinna på cykel på en glest trafikerad gata i Frankrikes huvudstad Paris.Foto: Francois Mori/AP/TT

Den 11 maj ska det franska samhället stegvis börja återöppnas igen. I en åtgärd med målen att minska ytterligare spridning av coronaviruset, öka folkhälsan och minska klimatpåverkan lanserar miljöminister Élisabeth Borne ett program för att få fler invånare att ta till pedalerna när de ekonomiska hjulen börjar snurra igen.

Ett av stegen är att betala 50 euro styck för reparation av 300 000 cyklar, något som kommer att utökas om det behövs.

"Vi vill att den här perioden ska bli ett nytt steg mot en cykelkultur och vi vill att cykeln ska bli öppnandets drottning" skriver ministern på Twitter.

Andra delar i programmet är staten ska finansiera en modell där arbetsgivare kan täcka resekostnader på uppemot 4 300 kronor för anställda som cyklar till jobbet.

Dessutom ska tillfälliga cykelparkeringar inrättas inom ramen för programmet, som får en total budget på nära 214 miljoner kronor.

Under torsdagen noterades ytterligare 289 dödsfall i sviterna av covid-19 i Frankrike. Totalt har nu 24 376 avlidit av viruset i landet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.