Annons
Nyheter

Fripassagerare räddade – åkte på rodret

Spanien • Publicerad 29 november 2022
På bilden från det spanska sjöräddningssällskapet ses de tre männen sittandes på rodret till oljetankern Alithini II i Las Palmas hamn.
På bilden från det spanska sjöräddningssällskapet ses de tre männen sittandes på rodret till oljetankern Alithini II i Las Palmas hamn.Foto: Salvamento Maritimo/AP/TT

Den spanska sjöräddningen har räddat tre fripassagerare som klamrat sig fast på ett fartygs roder hela vägen från Nigeria till Kanarieöarna. De tre männen var uttorkade och nedkylda och fördes till sjukhus, men överlevde den elva dagar långa färden strax över vattenlinjen.

Männen upptäcktes på oljetankern Alithini II i hamnen i Las Palmas på Gran Canaria. Fartyget, som är flaggat på Malta, lämnade Lagos i Nigeria den 17 november och anlöpte Las Palmas i måndags.

Det är inte första gången som fripassagerare har hittats ovanpå kommersiella fartygs roder på väg till Kanarieöarna, trots att det är extremt farligt. I fjol överlevde en 14-årig pojke från Nigeria två veckor på ett roder, skriver The Guardian.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons