Annons
Nyheter

Fruktlöst försök att gripa tidigare minister

Ett försök att gripa Pakistans tidigare premiärminister Imran Khan har misslyckats, uppger landets polis.
Pakistan • Publicerad 5 mars 2023
Anhängare till Pakistans före detta premiärminister Imran Khan utanför en domstol i Islamabad den 28 februari.
Anhängare till Pakistans före detta premiärminister Imran Khan utanför en domstol i Islamabad den 28 februari.Foto: Anjum Naveed/AP/TT

När polis från huvudstaden Islamabad anlände till Khans hus i staden Lahore hade hundratals anhängare till den före detta regeringschefen omringat fastigheten. Men Khan själv gick inte att finna.

I slutet av februari utfärdades en arresteringsorder gentemot Khan, då han inte dykt upp i rätten gällande den pågående korruptionsrättegången mot honom.

Annons

Rättsorganisationer anklagar Pakistan för att ofta använda sina domstolar till att hindra oppositionella genom långdragna, godtyckliga rättsprocesser.

Imran Khan, som överlevde ett mordförsök under ett kampanjmöte i fjol, anklagas för att inte ha deklarerat gåvor han mottog under sin tid som premiärminister i Pakistan. Sedan han genom en misstroendeomröstning i parlamentet tvingades bort från makten i april 2022 har han högljutt kritiserat landets regering och militär, samt hållit flera massmöten för att mobilisera sina anhängare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons