Annons
Kristianstad

Fynd gjorda som kan ha samband med turnéledares försvinnande

Det har gjorts nya dykningar i stenbrottet i Jedenryd utanför Kristianstad i veckan som har gått. Enligt P4 Blekinge har det gjorts fynd som kan ha samband med den försvunne turnéledaren.
Kristianstad • Publicerad 11 maj 2019 • Uppdaterad 12 maj 2019

”Det har anträffats saker som har gett oss anledning att titta vidare på, har detta relevans till mordet och försvinnandet av Lelle Hildebrand”, säger Bo Lundqvist, chef för kalla fall-gruppen vid utredningsenheten i polisregion Syd, till P4 Blekinge.

Enligt radions inslag ska det även ha framkommit nya vittnesmål.

Annons

”Vi får återkommande information, högt som lågt”, säger Bo Lundqvist till P4 Blekinge.

Tidigare i år meddelade polisens kalla fall-grupp att man ville tömma stenbrottet i Jedenryd på vatten i sökandet, men de planerna har för tillfället skrinlagts för att i första hand koncentrerar sig på vidare dykningar, enligt radioinslaget.

Lelle Hildebrand var turnéledare för bandet Hammerfall och försvann i samband med bandets spelning på Kartago i Sölvesborg den 25 januari 1999.

Marcus HaraldssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons