Annons
Nyheter

Bröder misstänks för bilmord på sin mamma

Två bröder har häktats som misstänkta för att medvetet ha kört på och dödat sin mamma i Göteborg. Åklagaren Hediye Kurt bedömer att det finns ett hedersmotiv bakom brottet.
Brott • Publicerad 3 augusti 2022
Blommor vid platsen där en kvinna dödades av en bil på Hisingen i Göteborg.
Blommor vid platsen där en kvinna dödades av en bil på Hisingen i Göteborg.Foto: Adam Ihse/TT

Fyra personer häktades på onsdagen efter helgens påkörning med bil på Hisingen i Göteborg, då en kvinna dödades och en man blev allvarligt skadad.

En 22-årig man och en 17-årig pojke häktades av Göteborgs tingsrätt som på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök. Båda är söner till kvinnan som dödades. De nekar till anklagelserna.

Annons

En kvinna och en man, som båda är i 60-årsåldern och släkt med de mordmisstänkta, häktades för grovt skyddande av brottsling. Mannen är även misstänkt för olaga hot.

– Det finns ett hedersmotiv som vi har fokuserat på, säger kammaråklagare Hediye Kurt efter häktningsförhandlingarna.

Lade ut en film

– Mamman har inlett en relation. Det har skapat upprördhet och konflikter i hela släkten, tillägger hon.

Hediye Kurt beskriver bevisläget i brottsutredningen som gott. Hon hänvisar till förhör, tekniska analyser och filmer – inte minst en som de misstänkta själva lagt ut på sociala medier.

– Det är en viktig bevisning, påpekar åklagaren.

Hon vill dock inte kommentera om kvinnan kan ha känt sig hotad innan hon blev påkörd.

Hjälpte bröder fly

De två som misstänks för skyddande av brottsling har, enligt åklagaren, hjälpt de två bröderna att ta sig till en annan stad i Sverige.

– Och även förflytta den bil som användes i samband med mordet, tillägger Hediye Kurt.

Det olaga hotet har enligt åklagaren riktats mot en person med koppling till den man som blev påkörd tillsammans med kvinnan.

Påkörningen skedde i lördags eftermiddag, på en gata i stadsdelen Lundby. Polisen misstänkte snart att mannen och kvinnan blivit rammade med avsikt. Några timmar senare greps kvinnans söner.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons