Annons
Nyheter

Fyra häktade för gruppvåldtäkt utomhus

Brott • Publicerad 17 augusti 2022
De fyra männen har häktats vid Södertörns tingsrätt, misstänkta för en respektive två grova våldtäkter. Arkivbild.
De fyra männen har häktats vid Södertörns tingsrätt, misstänkta för en respektive två grova våldtäkter. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Två män i 35-årsåldern sitter häktade misstänkta för två fall av grov våldtäkt mot samma kvinna. Ytterligare två män, i 25-, respektive 30-årsåldern, sitter häktade för en grov våldtäkt, skriver Arbetarbladet.

Våldtäkterna ska ha skett vid tretiden på natten en helg i juni i närheten av Flemingsbergs station i Huddinge kommun utanför Stockholm.

Annons

– Det rör sig om en gruppvåldtäkt utomhus. De här fyra är häktade på sannolika skäl och målsäganden och misstänkta personerna känner inte varandra sedan tidigare utan de träffades först vid det tillfället, säger kammaråklagare Katarina Engström till Arbetarbladet.

Åtal ska väckas senast 25 augusti men åklagaren uppger redan nu att hon kommer att begära förlängning.

De misstänkta männen är hemmahörande i Sandviken, Huddinge, Motala respektive Vallentuna. Samtliga nekar till brott.

– Det är bland annat genom film som vi har identifierat dem, säger Engström till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons