Annons
Nyheter

Fyra kidnappade i mexikanska Matamoros

Mexiko • Publicerad 6 mars 2023
Matamoros i Mexiko. Arkivbild.
Matamoros i Mexiko. Arkivbild.Foto: Fernando Llano/AP/TT

Fyra amerikanska medborgare har kidnappats sedan deras bil beskjutits av beväpnade gärningsmän i norra Mexiko.

De fyra personerna kom till staden Matamoros, en gränsstad, på fredagen. Enligt den amerikanska federala polisen FBI blev deras fordon, en vit minibuss, beskjuten strax efter det att man passerat gränsen mellan USA och Mexiko. USA har utfärdat en belöning på motsvarande omkring en halv miljon kronor till den som kan ge information om kidnappningen och om förövarna.

Annons

Många brott varken klaras upp eller blir kända för allmänheten då knarkkarteller ofta döljer spår efter brott, och journalister vågar inte rapportera om händelser då man fruktar för sina liv.

Matamoros i delstaten Tamaulipas var tidigare en populär turistort för amerikanska medborgare som besökte kusten vid Mexikanska golfen där gränsen mellan USA och Mexiko går. Men det senaste decenniet har turismen försvunnit på grund våldsamheter i Tamaulipas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons