Annons
Nyheter

Fyra län varnar för pressat läge i vården

Coronaviruset • Publicerad 13 januari 2021
Fyra län larmar om allvarlig påverkan på liv och hälsa till följd av pandemin. Arkivbild.
Fyra län larmar om allvarlig påverkan på liv och hälsa till följd av pandemin. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

I fyra län orsakar pandemin "allvarlig påverkan på liv och hälsa". Det framgår av länsstyrelsernas senaste rapporter till Regeringskansliet, rapporterar SVT Nyheter.

Flera regioner framhåller att det är det utdragna förloppet som tär hårt på vårdpersonalen. Östergötland, Uppsala, Gävleborg och Jönköping rapporterade på tisdagen en allvarlig påverkan på liv och hälsa.

Annons

”Inom länets kommuner är det främst belastningen på personal inom vård- och omsorg som börjar bli övermäktig” skriver länsstyrelsen i Östergötland.

Sju länsstyrelser rapporterar att den ordinarie vården är påverkad. Två av dessa rapporterar att viktiga behandlingar skjuts upp.

”Konsekvenserna blir större ju längre pandemin pågår”, skriver länsstyrelsen i Uppsala.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons