Annons
Nyheter

Gängledare åtalas efter påskkravallerna

Ytterligare tre män åtalas efter upploppet i Örebro under påskhelgen. Alla är tidigare dömda för brott och en pekas ut som gängledare, rapporterar
Brott • Publicerad 1 augusti 2022
En av männen som åtalas misstänks ha kört en av polisbussarna innan den eldades upp i Sveaparken. Arkivbild.
En av männen som åtalas misstänks ha kört en av polisbussarna innan den eldades upp i Sveaparken. Arkivbild.Foto: Kicki Nilsson/TT

Två av männen som står åtalade misstänks för att ha eldat på upploppet i Sveaparken. Alla tre ska ha kastat stenar och/eller andra föremål mot polisen. En av männen ska även ha kört en av polisbussarna innan den eldades upp.

Två av de åtalade är tidigare dömda för bland annat grovt vapenbrott, skriver tidningen. Den tredje är tidigare känd av polisen och har pekats ut som ledare för ett kriminellt nätverk. Han har även dömts för hot mot tjänsteman.

De tre männen, som är i 30- och 40-årsåldern, greps i maj och åtalas nu vid Örebros tingsrätt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, rapporterar SVT Örebro. Tidigare har åtta män dömts till fängelse efter upploppet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons