Annons
Nyheter

Gårdsbyggnad övertänd utanför Malmö

Det brinner i en stor gårdsbyggnad i Södra Sallerup strax utanför Malmö. Byggnaden tillhör ett byggföretag och är bortom räddning.
Brand • Publicerad 8 juli 2020
En fastighet utanför Malmö har eldhärjats under natten. Arkivbild.
En fastighet utanför Malmö har eldhärjats under natten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Byggnaden var helt övertänd när vi kom fram, så den kommer att få brinna ner. Vi har lagt fokus på övriga byggnader på gården, samt en del hus i närområdet som vi skyddar från gnistregn och värmestrålning, säger Torbjörn Krokström inre befäl på räddningstjänsten till TT.

Larmet om branden kom vid 02-tiden. Sex stationer med sammanlagt ett 30-tal brandmän bekämpar lågorna och räddningstjänsten räknar med att vara kvar till minst en bit in på förmiddagen.

Annons

– Vi tror inte att branden kommer att sprida sig, men vi kan inte släppa det förrän byggnaden har brunnit ned ordentligt, säger Torbjörn Krokström.

Det övertända huset bedöms vara ett 40-tal meter långt och har använts som lager för byggmaterial, uppger räddningstjänsten. En liknande gårdsbyggnad står precis intill och flera villor ligger en bit bort.

– Polisen har varit runt och väckt alla boende så att de håller koll på sina hus själva också, säger Torbjörn Krokström.

Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand för att kunna utreda orsaken till branden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons