Annons

Getafe vägrar spela EL-match i Milano

Getafe kommer inte att resa till Italien för att spela Europa League-matchen mot Inter på torsdag på grund av coronavirusets utbrott.
Fotboll • Publicerad 11 mars 2020
En journalist får sin temperatur kontrollerad vid ingången till San Siro under en Serie A-matchen mellan Milan och Genoa bakom stängda dörrar i söndags.
En journalist får sin temperatur kontrollerad vid ingången till San Siro under en Serie A-matchen mellan Milan och Genoa bakom stängda dörrar i söndags.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

All sport i Italien, inklusive Serie A-fotbollen, har stoppats fram till den 3 april, men Champions League och Europa League ligger under Uefas befogenhet.

– Vi har bett Uefa att se efter ett alternativ för att inte behöva spela i Milano. Vi vill inte resa till epicentrum av coronavirusets utbrott. Vi kommer inte under några omständigheter att riskera vår hälsa. Om ingenting förändras i morgon (onsdag), så kommer Getafe inte att resa till Italien, säger Angel Torres.

Annons

Matchen mellan Inter och Getafe är den första matchen i åttondelsfinalen i Europa League och ska spelas på San Siro bakom stängda dörrar.

De italienska och spanska spelarföreningarna har gått ihop i ett uttalande där de uppmanar Europeiska fotbollförbundet (Uefa) att skjuta upp matcher mellan lag från de två länderna.

"Resorna mellan Italien och Spanien kommer att blir mer komplicerade och farliga de kommande veckorna", står det bland annat i uttalandet.

Hela Italien, med över 10 000 fall av det nya coronaviruset covid-19, är satt i karantän och de 60 miljoner invånarna uppmanas att stanna hemma.

Många flygbolag har avbrutit sina resor till Italien och det finns inga direktflyg mellan Spanien och Italien från den 11 till den 25 mars. Spanien har nästan 1 700 bekräftade fall av viruset.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons