Annons
Nyheter

Ginsburg utskriven från sjukhus

USA • Publicerad 7 maj 2020
Ruth Bader Ginsburg, ledamot av USA:s högsta domstol. Arkivbild.
Ruth Bader Ginsburg, ledamot av USA:s högsta domstol. Arkivbild.Foto: Jessica Hill/AP/TT

USA följer med spänning den amerikanska högsta domstolens äldsta medlems hälsa. Efter att under de senaste dagarna har vårdats på sjukhus har nu 87-åriga Ruth Bader Ginsburg skrivits ut och kunnat åka hem.

Enligt en talesperson sägs hon "må bra och vara glad att vara hemma igen".

Annons

Ginsburg vårdades för en inflammation i gallblåsan och gallsten, men kunde under sin sjukdomstid även delta i två avgöranden via telefon.

Ruth Bader Ginsburg tillhör den liberala falang som nu är i minoritet i högsta domstolen sedan president Donald Trump nominerat och fått igenom två konservativa domare. Om Bader Ginsburg skulle tvingas dra sig tillbaka av hälsoskäl kan presidenten nominera ännu en konservativ jurist, vilket skulle få stor betydelse eftersom domarna sitter på livstid.

Kvinnorättskämpen Bader Ginsburg utsågs till HD-domare av den demokratiske presidenten Bill Clinton 1993. Hon har tidigare genomgått fyra cancerbehandlingar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons