Annons
Nyheter

Gjorde hål i väggen – fyra rymde från förvar

Samhälle • Publicerad 15 augusti 2022
Hålet i väggen på Migrationsverkets förvar i Åstorp har vid lunchtid på måndagen täckts över med en metallplatta. Genom detta rymde fyra personer.
Hålet i väggen på Migrationsverkets förvar i Åstorp har vid lunchtid på måndagen täckts över med en metallplatta. Genom detta rymde fyra personer.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra personer har rymt från Migrationsverkets förvar i Åstorp i Skåne efter att ha gjort ett hål i väggen.

Hålet upptäcktes tidigt i morse och samtidigt konstaterades att fyra personer var borta.

Annons

– De har fått tag på något verktyg och smusslat in det i ett bostadsrum. Rymningen upptäcktes av personal som larmade polisen, säger Didzis Melbiksis, presstalesperson på Migrationsverket till Expressen.

En internutredning av händelsen kommer att genomföras och lokalerna genomsöks. Migrationsverket kommer också att se över sina rutiner, uppger Melbiksis.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

– Vi kommer inte aktivt söka efter de här personerna, utan de kommer att plockas in om vi stöter på dem, säger polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons