Annons
Nyheter

Gladare miner på Asienbörserna

Börs • Publicerad 3 augusti 2022
Hongkongbörsen inleder onsdagshandeln glatt. Arkivbild.
Hongkongbörsen inleder onsdagshandeln glatt. Arkivbild.Foto: Vincent Yu/AP/TT

Börserna var globalt på minus under tisdagen, efter spänningarna mellan USA och Kina som kom i kölvattnet av Nancy Pelosis besök i Taiwan.

Men Hongkongbörsen stiger i nattens öppning och återhämtar därmed en del av gårdagens förluster. Hang Seng-indexet är vid halv 8-tiden upp 0,5 procent.

Annons

På det kinesiska fastlandet pendlade de stora indexen i början kring nollan, men nu är Shanghais kompositindex upp 0,5 procent och Shenzhens kompositindex upp 0,6 procent.

Även Tokyobörsen visar plussiffror. Det viktiga Nikkei 225-indexet är upp 0,5 procent och det bredare Topix-indexet växer 0,2 procent.

Det kinesiska utrikesdepartementet sade inför Pelosis besök att det skulle "rubba USA:s och Kinas relation i grunden". Marknaden avvaktar nu Pekings reaktion på besöket.

Kina har hotat med att hålla militärövningar med skarp ammunition runt Taiwan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons