Annons
Nyheter

Glädjerus på Wall Street

USA-börserna tog ett glädjeskutt på onsdagen. Investerarna handlade med optimism sedan sjunkande amerikanska inflationssiffror presenterats.
Börs • Publicerad 10 augusti 2022
Börserna i New York jublade efter positiva inflationssiffror. Arkivbild.
Börserna i New York jublade efter positiva inflationssiffror. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Det breda S&P 500 stängde på plus 2,1 procent, den högsta nivån för indexet sedan i början av maj. Dow Jones industriindex steg 1,6 procent. Ännu starkare gick tekniktunga Nasdaqs kompositindex som klättrade 2,9 procent.

Till vinnarna hörde tekniksektorn, som steg brett med flera jättar som draglok. Facebook-ägaren Meta steg 5,8 procent och Googles Alphabet ökade 2,7 procent. Apple klättrade 2,6 procent, den högsta nivån sedan mitten av april.

Annons

Den amerikanska inflationstakten landade på 8,5 procent i juli, mätt på årsbasis. Siffran är fortfarande hög, men lägre än marknaden väntat sig och en minskning mot juni.

Den lägre inflationen kan göra att den amerikanska centralbanken Fed höjer räntan i en långsammare takt, vilket är goda nyheter för aktiemarknaden.

På räntemarknaden sänktes prognosen för Feds kommande räntehöjning från 75 till 50 punkter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons