Annons

Glas: "Vi har inte fått höra något än"

Paris Saint-Germains herrlag spelar Champions League-returen mot Borussia Dortmund inför tomma läktare.
Hanna Glas, i PSG:s damlag, tycker att det vore konstigt om inte samma sak gäller för deras seriefinal mot Lyon i helgen.
Fotboll • Publicerad 9 mars 2020
Hanna Glas under träningen på Estádio de Nora inför matchen mot Portugal i Algarve Cup.
Hanna Glas under träningen på Estádio de Nora inför matchen mot Portugal i Algarve Cup.Foto: Janerik Henriksson/TT

Returen i åttondelsfinalen i Champions League-fotbollen mellan PSG och Dortmund spelas utan publik på grund av spridningen av coronaviruset.

Frankrike, med över 1 200 smittade och 19 dödsfall, har via hälsoministern förbjudit evenemang med över 1 000 åskådare i ett försök att få spridningen av det nya coronaviruset covid-19 under kontroll.

Annons

Därmed var beslutet om PSG–Dortmund väntat.

– Jag såg att det skulle bli så. Så jag har ingen aning om hur det blir nu på lördag mot Lyon. För jag antar att det kommer ganska mycket folk till den matchen. Men vi har inte fått höra något än, säger Hanna Glas, just nu med svenska landslaget i Portugal för spel i Algarve Cup.

Bror som kommer ner

I helgen ställs hennes lag mot Lyon i en seriefinal på hemmaplan. I fjol lockade matchen i Paris 8 700 åskådare medan mötet mellan topplagen i Lyon drog rekordpublik på närmare 26 000 – de två matcherna var de som lockade klart mest publik under säsongen.

Nu väntar Hanna Glas på besked.

– Jag har min brorsa som flyger ner över helgen. Men man får bara lita på de medicinska beslut som tas.

"Vore tråkigt"

TT: Du har inte funderat på att säga till din bror att stanna hemma?

– Inte än i alla fall. Men tanken finns där.

TT: Hur trist vore det om just den matchen måste spelas utan publik?

– Det är klart att det vore tråkigt, precis som för herrarna och andra idrottsevenemang – att det blir utan folk. Men sådan är situationen just nu på grund av läget. Det är bara att acceptera.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons