Annons

Globen-event ställs in på grund av virusoro

Ekonomi • Publicerad 3 mars 2020
Aktieentreprenören Andra Farhad ligger bakom eventet som har ställts in. Arkivbild.
Aktieentreprenören Andra Farhad ligger bakom eventet som har ställts in. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Ett evenemang i Globen med talare som Cristina Stenbeck och den norska hotellmiljardären Petter Stordalen ställs in på grund av oro för coronaviruset, rapporter Dagens industri.

Evenemanget som skulle äga rum den 5 mars väntades locka uppemot 13 000 personer.

Annons

Aktieentreprenören Andra Farhad, som driver bolaget Börshajen, är arrangören bakom eventet Börshajen Academy som ställs in. På företagets hemsida skriver hon att beslutet är fattat på grund av oro från besökare, talare och partners efter Folkhälsomyndighetens uppdaterade riskbedömning som meddelades under måndagen.

– Vi är ett litet bolag och har inte resurser att sätta in. Vi är inte Melodifestivalen eller en större arrangör som i sista stund kan avsätta mycket pengar för att höja säkerhetsnivån på evenemanget. Sen har det också varit sportlovsvecka, där många har befunnit sig utomlands och kanske inte sett symptomen än, säger Andra Farhad till DI.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons