Annons

Gränsövergångar mot Gaza öppnar igen

Mellanöstern • Publicerad 12 maj 2019
Gränsövergången Erez i Gazaremsan. Arkivbild
Gränsövergången Erez i Gazaremsan. ArkivbildFoto: Adel Hana/AP/TT

Israel har öppnat de gränsövergångar till Gazaremsan som varit stängda sedan striderna förra helgen, uppger det israeliska försvarsdepartementet.

Både övergången i Erez, som är avsedd för personer, och Kerem Shalom, som är till för varor, öppnades på söndagen efter att ha varit stängda sedan den 4 maj. Samtidigt försöker parterna upprätthålla en bräcklig vapenvila.

Annons

Fyra israeliska civila och 25 palestinier, bland dem minst nio militanta, dödades under striderna förra helgen, då Hamas och deras allierade Islamiska Jihad avfyrade hundratals raketer mot Israel. Israel svarade med riktade anfall mot dussintals mål i Gaza.

Palestinska tjänstemän uppger att Israel gått med på att lätta sanktionerna mot Gazaremsan, som varat i ett decennium, i utbyte mot vapenvila. Israel har inte bekräftat uppgörelsen, men i fredags lyftes förbudet mot palestinska fiskebåtar att verka utanför Gaza.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons