Annons
Nyheter

Gratis munskydd i Skånetrafiken

Samhälle • Publicerad 10 juli 2020
Den som vill ha munskydd vid resor på Pågatågen kan få ett sådant på Skånetrafikens kundcenter i Malmö, Lund, Kristianstad eller Helsingborg, Arkivbild.
Den som vill ha munskydd vid resor på Pågatågen kan få ett sådant på Skånetrafikens kundcenter i Malmö, Lund, Kristianstad eller Helsingborg, Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skånetrafiken kommer från och med tisdag att dela ut munskydd till de resenärer som vill ha, rapporterar Sveriges Radio P4 Malmöhus.

– Vi vet att en del kunder är oroliga i de situationer där det kan bli trångt. Då tycker vi att munskydd kan vara en möjlighet, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken, till P4 Malmöhus.

Annons

Bolaget har 50 000 munskydd att dela ut, och de ska finnas vid fyra kundcenter i Skåne.

– Just nu har vi gott om munskydd inom Region Skåne och därför vill vi dela med oss av det, säger Linus Eriksson.

Skånetrafiken försöker sedan tidigare även att få bukt med trängsel, genom att sätta in extrabussar och på sin hemsida visa vilka tåg- och bussturer som har mest trängsel.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons