Annons
Nyheter

Anhållen för rån och mordbrand blev hundbiten

Brott • Publicerad 8 januari 2021
En man i Eskilstuna har anhållits misstänkt för bland annat bilrån och mordbrand. Arkivbild.
En man i Eskilstuna har anhållits misstänkt för bland annat bilrån och mordbrand. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Han greps misstänkt för att genom hot med ett tillhygge försökt råna en annan man på hans bil i Eskilstuna. Men samtidigt kom larm om brand i en lägenhet i samma område – och snart nog var mannen misstänkt för både bilrån och mordbrand.

Polisen larmades om bilrånet vid 10-tiden på fredagen. I samband med gripandet varskodde SOS Alarm polisen om branden, som kunde släckas av räddningstjänsten utan att någon människa skadades.

Annons

Den gripne, som är i 40-årsåldern, fördes till sjukhus för vård av skador i ena handen. Med anledning av mannen agerande vid händelsen användes nämligen en polishund i samband med gripandet.

Under kvällen beslutade åklagare att anhålla mannen. Han är på sannolika skäl misstänkt för rån, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel samt grov mordbrand.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons