Annons
Nyheter

Gröna obligationer för 20 miljarder på väg

Ekonomi • Publicerad 14 juli 2020
Riksgälden räknar med att presentera villkor för en grön obligation, med löptid på 7–10 år, på cirka 20 miljarder i slutet av augusti. Arkivbild.
Riksgälden räknar med att presentera villkor för en grön obligation, med löptid på 7–10 år, på cirka 20 miljarder i slutet av augusti. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Riksgälden planerar att med en ny typ av grön obligation ta upp lån med löptider på sju till tio år för omkring 20 miljarder kronor, skriver statens skuldförvaltare i ett pressmeddelande. De pengar som lånas upp med den gröna obligationen ska knytas till utgifter som bidrar till att uppnå Sveriges miljö- och klimatmål.

Den gröna obligationen kommer att emitteras i kronor och den slutliga löptiden beslutas och kommuniceras i samband med att villkoren för emissionen annonseras i slutet av augusti, enligt Riksgälden.

"Efterfrågan verkar vara som störst på löptider mellan sju och tio år för den gröna obligationen. En löptid inom detta intervall passar även bra in i vår låneplan och förvaltningen av statsskulden i stort", skriver Johan Bergström, tillförordnad upplåningschef på Riksgälden, i en kommentar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons