Annons

Grönborg: "För mycket känslor"

Att den långa segersviten bröts i VM ryckte Rikard Grönborg på axlarna åt.
Däremot var han inte nöjd med att känslorna tog över.
Ishockey • Publicerad 11 maj 2019
Rikard Grönborg manar på från båset.
Rikard Grönborg manar på från båset.Foto: Claudio Bresciani/TT

Tre Kronor hade vunnit 17 raka matcher på vägen till VM-gulden 2017 och 2018.

Nu kom första förlusten sedan den 8 maj 2017 då svenskarna föll mot USA i gruppspelet.

Annons

– Det är inget som jag tänker på, det här är ett helt annat lag och andra förutsättningar. Det viktigaste för oss är att fokusera på vad som hände i den här matchen och vad vi kan göra bättre.

– Många av de här spelarna har inte spelat en tävlingsmatch på ett tag, det kommer att ta en stund, men vi känner ändå att vi har ett starkt lag här, sade Grönborg.

Han var missnöjd över att hans lag började visa känslor och att det blev många gruff efter avblåsningar.

– Jag tycker det var mycket känslor där ute, det är förståeligt, men det blev lite för mycket vid avblåsningar då vi tycker de lägger sig ned lätt och så. Vi får inte hålla på att bli så irriterade som vi blir, sade han.

Grönborg var inte heller nöjd med att tjeckerna gjorde ett par mål på instick.

– De är väldigt duktiga på instick och där lyckades de en hel del, bland annat 2–2-målet när vi tappar markeringen framför mål. Någonting som vi har pratat om. Vi måste ta hand om området framför målet och ge "Lunkan" (Henrik Lundqvist) skotten utifrån, sade Grönborg.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons