Annons

Grönborg klar för Zürich: "Ett toppjobb"

Siktet har varit inställt på ett jobb i NHL.
I stället blir det Schweiz och Zürichklubben ZSC Lions för Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg efter VM.
Ishockey • Publicerad 9 maj 2019
Förbundskapten Rikard Grönborg.
Förbundskapten Rikard Grönborg.Foto: Claudio Bresciani/TT

Dagen före VM-premiären mot Tjeckien skrev Grönborg på ett tvåårskontrakt.

Förbundskaptenen beskriver tidpunkten som den perfekta. Både för egen del och för lagets.

Annons

– Även fast man inte vill tänka på framtiden så mycket så finns det där i bakhuvudet. Nu har man det överstökat. Nu kan jag fokusera på att göra mitt allra bästa jobb här och spelarna får lugn och ro, säger Grönborg.

Grönborg har genom sina framgångar i Tre Kronor och sin nordamerikanska bakgrund väckt intresse i NHL. Nu läggs den drömmen på is de närmaste åren.

– Jag har inte haft något konkret därifrån, jag hade lite snack men det var inga konkreta intervjuer. Tittar man på de coacher som anställs och kommer att anställas så är det just nu framför allt coacher som har erfarenhet som huvudcoacher i NHL, säger han.

Zürichklubben har blivit mästare sex gånger på 2000-talet, men hade en misslyckad säsong senast och klarade sig kvar i kval.

– För det första visade de intresse ganska tidigt och rekryterade mig ganska hårt. Jag har varit där nere några gånger. De vill verkligen ha mig, så det var ett ganska enkelt beslut. Det är en storklubb och ett toppjobb i Europa och kravbilden är ganska hög. Det är den miljön jag vill jobba i, säger han.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons