Annons

Grönborg: VM kan ställas in när som helst

Ishockey-VM i Schweiz kan bli nästa stora sportevenemang att ställas in på grund av coronasmittan.
Ishockey • Publicerad 12 mars 2020
Före detta Förbundskapten Rickard Grönborg tror att ishockey-VM i Schweiz kommer att ställas in. Arkivbild.
Före detta Förbundskapten Rickard Grönborg tror att ishockey-VM i Schweiz kommer att ställas in. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

The Hockey News uppger på Twitter att herrarnas VM, som ska avgöras i Schweiz 8–24 maj, kommer att ställas in och att det internationella ishockeyförbundet (IIHF) kommer att meddela beslutet de närmsta dagarna. IIHF dementerar dock uppgifterna på Twitter, men nu säger Tre Kronors förre förbundskapten Rikard Grönborg – numera huvudtränare Zürich – att ett sådant beslut är att vänta.

– Jag är ingen expert, men de säger att det kommer att peaka här i Zürich om två-tre veckor. Nu kan vi vara ute och det får vara folksamlingar med upp till 1 000 personer. Men i andra delar av Schweiz är skolor och allt nedstängt och så kan det nog bli här också, säger han till Expressen.

Annons

Det har figurerat uppgifter om att IIHF överväger att flytta mästerskapet ryska Sotji eller Minsk i Vitryssland som inte är lika hårt drabbat av coronaviruset.

Flera världsmästerskap i ishockey har redan ställts in, bland annat A- och B-VM för damer. I Sverige har SHL-slutspelet skjutits upp till 24 mars och NHL väntas ge besked om framtiden under torsdagskvällen.

Hilda Djupenström/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons