Annons
Nyheter

Grönt ljus för SAS kapitaljakt

Ekonomi • Publicerad 15 maj 2023
Anko van der Werff, SAS vd. Arkivbild.
Anko van der Werff, SAS vd. Arkivbild.Foto: Bo Amstrup/Ritzau/TT

Flygbolaget SAS har fått godkänt av en konkursdomstol i New York att genomföra nästa del av sin räddningsplan, som kallas "SAS Forward", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det domstolen gett grönt ljus för är det kapitalansökningsförfarande som bolaget lämnade in ett yrkande om i förra månaden. Detta i anslutning till den rekonstruktionsprocess – en så kallad chapter 11-process – bolaget befinner sig i.

Annons

Tidsfristen för potentiella investerare att presentera slutgiltiga bud löper ut om ungefär 13 veckor, skriver bolaget.

“Vi kommer att genomföra en konkurrensutsatt och bred kapitalanskaffningsprocess för att säkra nytt kapital som kommer att stödja flygbolagets fortsatta utveckling samt underlätta slutförandet av chapter 11-processen”, säger SAS vd Anko van der Werff.

Svenska och danska staten äger varsin del om 21,8 procent av SAS. Sverige har sedan tidigare aviserat att det inte är aktuellt att skjuta till kapital i en nyemission.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons