Annons

Guide: Ishockey-VM, onsdag

Ishockey • Publicerad 14 maj 2019

Nollade storstjärnor: Ryssland har tre raka segrar i VM och nollade Tjeckien (3–0) i senaste matchen, men fortfarande har inte alla stjärnor tänts. Trion Alexander Ovetjkin, Jevgenij Malkin och Jevgenij Kuznetsov är alla mållösa så här långt. Värst är det för Washingtons målmaskin Ovetjkin som inte har en enda poäng efter tre matcher. Kuznetsov har en passningspoäng och Malkin tre. Mot nykomlingen Italien kan det vara läge för trion att bryta måltorkan.

Modstulet hemmalag: Slovakien började med en skrällseger över USA (4–1), men har sedan åkt på två tuffa förluster mot Finland (2–4) och Kanada (5–6). I senaste matchen mot Kanada ledde laget med både 2–0 och 4–2, men tappade och Mark Stone avgjorde med 1,8 sekunder kvar. Mötet med Tyskland blir en nyckelmatch i kampen om en kvartsfinalplats.

Onsdagens matcher, grupp A (Kosice): USA–Storbritannien (16.15, Viaplay), Tyskland–Slovakien (20.15, Viaplay). Grupp B (Bratislava): Schweiz–Norge (16.15, SVT1, Viaplay), Ryssland–Italien (20.15, SVT2, Viaplay).

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons