Annons
Nyheter

Hade över tusen liter öl "för sommarfester"

Brott • Publicerad 15 september 2021
Ett par i Växjö döms för smuggling av alkohol. Arkivbild.
Ett par i Växjö döms för smuggling av alkohol. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Ett par i Växjö sade att de planerade flera stora sommarfester och att det var anledningen till att de hade över tusen liter alkohol hemma hos sig. En förklaring som tingsrätten inte köper och paret döms nu för alkoholsmuggling, skriver Smålandsposten.

Vid en husrannsakan i parets villa hittade polisen förutom spritlagret även beställningslistor över alkoholköp personer hade gjort.

Annons

Paret köpte alkoholen i Tyskland och totalt fraktade de drygt tusen liter öl, 40 liter sprit, ett 20-tal liter vin och närmare 100 liter cider över gränsen.

Alkoholen skulle konsumeras tillsammans med vänner på ”midsommar, en sommarfest samt på kräftskivor”, enligt mannen. Men Växjö tingsrätt anser att berättelsen om festerna är för vag och att det är bevisat att alkoholen inte var för privat bruk.

Båda döms därför till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst vardera för smuggling.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons