Annons

Håkan Hellströms låtskatt blir musikal

Håkan Hellströms musik och klassiska figurer blir ny musikal på Göteborgsoperan.
"Kärlek skonar ingen" utspelas under ett dygn i Göteborg och beskrivs som "ett poetiskt och skitigt drömspel".
"Det är verkligen exalterande och en stor ära", säger Håkan Hellström i ett pressmeddelande.
Musik • Publicerad 2 mars 2020
Håkan Hellströms låtskatt blir musikal. Arkivbild.
Håkan Hellströms låtskatt blir musikal. Arkivbild.Foto: Per Wahlberg/TT

I "Kärlek skonar ingen" möts änglar och människor. Hopp och tvivel tumlar runt i en musikalisk tornado där kärlek, svek och död samsas med glädjen över att få finnas, en dag till. Musiken bygger på låtar ur Hellströms 20-åriga musikaliska berättande.

Premiär blir det hösten 2021. En audition kommer att ske under hösten 2020 för att hitta dem som ska spela Eva, Lena, Fernando, Karl-Johan och de andra som ska få sceniskt liv.

Annons

Författaren Mirja Unge och regissören Victoria Brattström har arbetat fram berättelsen tillsammans med musikern Simon Ljungman.

"Att 'Kärlek skonar ingen' har världspremiär 2021, samma år som Göteborgs stad fyller 400 år, är som att erbjuda vår publik ett varmt, bultande hjärta i present", säger konstnärliga chefen för opera/drama Henning Ruhe och vd för Göteborgsoperan Christina Björklund i ett pressmeddelande.

Stenastiftelsen har donerat nio miljoner kronor för att musikalen ska bli verklighet.

Håkan Hellströms låtar har tidigare också inspirerat till filmen "Känn ingen sorg", med Adam Lundgren i huvudrollen, som hade premiär 2013.

Miranda Sigander/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons