Annons

Hammenhög taggat till tusen

Hammenhögs damer mottog fredagens besked om att det blir fotbollsstart i division 1 redan i juni med glädje.
– Väldigt positivt! Vår planering har byggt på att det skulle bli såhär, säger HIF-tränaren Anders Palmér.
fotboll • Publicerad 29 maj 2020
Anders Palmér och hans Hammenhög hälsade fredagens fotbollsbesked med glädje.
Anders Palmér och hans Hammenhög hälsade fredagens fotbollsbesked med glädje.

Om inget oförutsett inträffar och om inga nya restriktioner dyker upp så begår Hammenhög sin säsongspremiär mot Laholm borta den 13 juni.

Flera andra klubbar i sydöstra Skåne hade redan förlikat sig med tanken att det inte blir spel förrän i augusti men i Hammenhög ses det som en skänk från ovan att få spela redan nu i juni, oavsett om det bara blir två matcher före sommaruppehållet.

Annons

– Vi har hållit på med försäsongen sedan i januari och jobbat hårt för att hitta rätt modell så vi vill inget hellre än att komma igång så snabbt som möjligt. Även om det bara blir två matcher inledningsvis hade det känts tyngre om vi skulle väntat ytterligare och inte kommit igång förrän i augusti, fortsätter Palmér.

Den alternativa säsongsplaneringen, med en enkelserie att avverka, har funnits på pränt ett tag och Hammenhög har inte nåtts av annan information än att den ligger fast. Premiären blir som sagt mot Laholm borta den 13 juni och första hemmamatchen mot Bromölla torsdagen därpå, den 18 juni. Hammenhög hade flyt i lottningen och fick sex hemmamatcher och fem bortamatcher.

– Det var väl egentligen sagt att fotbollen ska återupptas från den 14 juni men jag förmodar att vi kommer att kunna spela den 13 ändå.

Eftersom Hammenhög haft mitten av juni för ögonen och genomfört träningsupplägget därefter ligger laget långt framme formmässigt.

– Även om vi genomfört en del internmatcher har vi såklart saknat träningsmatcherna men tjejerna är väldigt taggade och fokuserade på att få en bra start med så många poäng som möjligt på de två matcher vi har i juni.

Anders Palmér medger dock att det inte är optimalt för någon att den tredje högsta serien i landet på damsidan ska avgöras på blott elva omgångar.

– Lite lotteribetonat blir det ju. Vi har inte kunnat scouta de andra lagen heller men det är lika för alla. Men nu gläds vi i alla fall åt att det kommer igång snart!

Även för sydöstra Skånes främsta herrlag, Österlen FF i division 2 samt Tomelilla IF och IFK Simrishamn i division 3, handlar det om två matcher som ska avverkas före sommaruppehållet.

Fakta

Sydöstlagens vårmatcher

Division 1 damer: 13 juni: Laholm-Hammenhög. 18 juni: Hammenhög-Bromölla.

Division 2 herrar: 13 juni: Österlen–Nosaby. 18 juni: Bromölla–Österlen.

Division 3 herrar: 14 juni: Balkan–Tomelilla och IFK Trelleborg–Simrishamn. 18 juni: Simrishamn–Veberöd. 27 juni: Tomelilla–IFK Trelleborg.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons