Annons

Skidskyttet avslutar världscupen i förtid

Världscupen i skidskytte avslutas i och med lördagens jaktstarter i Kontiolax.
Coronaviruset gör att söndagens mixedstafetter ställs in.
Skidskytte • Publicerad 13 mars 2020
Hanna Öberg hade ingen bra dag i Kontiolax. Arkivbild.
Hanna Öberg hade ingen bra dag i Kontiolax. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Internationella skidskytteförbundet, IBU, kom med beskedet efter att damerna på fredagen tävlat i sprint utan publik. Efter loppet hölls ett möte med de tävlande nationernas tränare och då fattades beslutet att inte fullfölja hela tävlingshelgen i Finland.

"Vi kom överens om att det här är den bästa kompromissen i den givna situationen", skriver IBU, som beklagar den tidigt avslutade säsongen.

Annons

Sedan tidigare var nästa helgs tävlingar i Oslo helt inställda.

Säsongens sista sprintlopp blev inte lyckat för svensk del. Hanna Öberg hade ingen bra dag på skjutvallen och hamnade långt ner i resultatlistan efter fyra bom.

– Skyttet är för dåligt, så är det bara, säger hon till SVT.

Öberg hade inför dagen en matematisk möjlighet att utmana om totalsegern i världscupen, men kom först på 28:e plats. Trots en bom låg svenskan femma efter det första, liggande, skyttet, men tre bom i det stående skyttet förstörde dagen för henne.

Hanna Öberg var besviken efteråt:

– Så svårt var det inte. Så det är synd, men jag tycker ändå att åkningen funkar rätt bra. Det känns som att jag kan trycka på hela tiden.

– Det är bara att skärpa till sig med skyttet.

Tyskan Denise Herrmann vann, 20 sekunder före landsmaninnan Franziska Preuss. Nu blev Mona Brorsson bästa svenska på 25:e plats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons